Ricciardo: "Had gevoel dat er iets goeds aan zat te komen"

2021ItalianGrandPrixSaturdayGP2114_144128_56I0188

Daniel Ricciardo heeft de Grand Prix van Italië gewonnen. Het was daarmee de eerste keer sinds Monaco 2018 dat de Australiër weer bovenaan op het podium in de Formule 1. Het team van McLaren moest zelfs nog iets langer wachten, haar laatste overwinning ging terug naar Brazilië 2012.

"Mag ik vloeken, ik wil vloeken", begon Ricciardo zijn podium-interview met David Coulthard. "Dat werd *** tijd! Ik probeer het op me in te laten werken", vervolgde een euforische Ricciardo.

Daniel Ricciardo / McLaren / Monza / Italië / 2021
Foto: McLaren Media Centre

De McLaren-coureur had een sterke start en wist de eerste plaats over te nemen van Max Verstappen. "Ik wist om eerlijk te zijn dat het pakken van de start nooit een garantie is dat je de hele race zal leiden", lichtte hij toe. "Ik kon stevig doorrijden in de eerste stint. Ik denk niet dat we een megasnelheid hadden, maar het was genoeg om Max achter me te houden."

Start tot finish

Ricciardo liet weten dat niemand verwacht had dat hij van start tot finish zou leiden. "Ik weet niet wat het was, maar iets in me op vrijdag zei dat er iets goeds aan zat te komen." Ricciardo was vrijdag, nadat hij zich als vijfde gekwalificeerd had, gefrustreerd omdat hij voelde dat er meer in had gezeten. Hij wist die frustratie echter om te zetten in energie gedurende de rest van het weekend.

"Wat het ook was wat je voelde vrijdag, probeer dat vast te houden voor de volgende races", was de reactie van Coulthard. "Het is een grote feestdag voor jou en McLaren. We hebben erop gewacht dat je je snelheid en prestaties zou tonen", aldus Coulthard die zelf ook voor McLaren uitkwam in zijn Formule 1-carrière."Ik heb gewoon mega lopen sandbaggen", grapte Ricciardo. "Derde, vierde, wat maakt het uit, je kunt net zo goed gewoon winnen en dat deed ik", lachte de Australiër.

Gereset in zomerpauze

Volgens de McLaren-coureur heeft de zomerpauze hem goed gedaan. "Ik heb me kunnen resetten en voelde me de afgelopen drie weken beter." Een podium voor het team van McLaren is al iets geweldigs, laat staan een één-tweetje. "Deze is voor team Papaya", zoals de oranje kleur van het team van McLaren genoemd wordt.

Geen Ferrari-overwinning voor de Tifosi maar een Australiër van Italiaanse afkomst was de reactie van Coulthard. Tot verbazing van Coulthard sprak Ricciardo vervolgens daadwerkelijk een woordje Italiaans om 'de fans te geven wat ze willen'.


Lees ook: Verstappen: “Hamilton kneep me in bocht 1 al af”

Lees ook: Ricciardo wint GP van Italië na crash Verstappen en Hamilton

Lees ook: Larry ten Voorde prolongeert Porsche Supercup-titel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden