Richard Verschoor eindigt op P6 in GP Macau

door Shakyra van den Heuvel
Verschoor actie Bahrein 2022

Richard Verschoor eindigt de Grand Prix van Macau op P6. Hiermee heeft hij zijn titel niet kunnen verdedigen en moet hij hem afstaan aan Williams-junior Luke Browning. Een andere Nederlander Laurens van Hoepen weet een mooie tiende plek neer te zetten. 

De Grand Prix van Macau staat meestal wel bekend om chaos en incidenten. Ook deze zeventigste editie zat weer boordevol met incidenten waardoor de race ook een tijdje heeft stil gelegen. Uiteindelijk weet Luke Browning het hoofd koel te houden en de overwinning binnen te halen. Het was echter niet makkelijk voor de Williams-junior. Er waren verschillende safety-cars en ook was er een grote uitslaande brand in één van de auto's. De jonge Engelsman mocht vanaf pole position vertrekken en vanaf de start had hij de touwtjes goed in handen en controleerde hij de race voor zover dat mogelijk was door alle chaos die was ontstaan gedurende de race. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Richard Verschoor (@richardverschoor)

Verschoor op P6

Richard Verschoor mocht de race starten op P12 en heeft een aantal plekken goed kunnen maken gedurende de race. Uiteindelijk is hij op P6 geëindigd en daar mag hij tevreden mee zijn. "Het was een goede race om te kunnen eindigen op P6. Het was een geweldige ervaring om hier weer te rijden. We hadden er meer uit kunnen halen maar voor nu ben ik heel blij met het eindresultaat", aldus Verschoor via zijn Instagram. De andere Nederlander, Laurens van Hoepen mocht vertekken vanaf P14 en klimt uiteindelijk naar de tiende positie. Een goed resultaat van beide Nederlanders. 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden