Richard Verschoor wint eerste race van F2-seizoen

door Coert Gillissen
10-saturday-monza

Richard Verschoor heeft de eerste race van het Formule 2-seizoen gewonnen. De Nederlander, die van P2 vertrok, dook als leider de eerste bocht in en gaf die leiding niet meer uit handen. Daarmee won hij zijn tweede race in de Formule 2. Jerhan Daruvala en Liam Lawson maakten het podium compleet.

Verschoor, die pas vlak voor de start van het seizoen werd aangekondigd, kwalificeerde zich vrijdag op de negende plaats, wat hem de tweede plaats gaf voor de start van de sprintrace. De complete top 3 op de grid was oranje: Felipe Drugovich, rijdend voor MP Motorsport, startte vanaf P1, terwijl Jake Hughes vanaf P3 vertrok voor Van Amersfoort Racing. Verschoor had de beste start van het trio en dook als leider de eerste bocht in. Drugovich en Hughes kwamen niet goed weg en zakten direct terug naar de vijfde en zesde plaats.

Hectische openingsfase 

De openingsrondes waren hectisch, zoals wel vaker voorkomt in de Formule 2. Met veel, intense gevechten was het wachten op een Safety Car en die was al nodig in de derde ronde toen Jake Hughes Marcus Armstrong in de rondte tikte. De Nieuw-Zeelander liet vervolgens zijn auto afslaan. In ronde 6 stuurde Bernd Mayländer zijn Safety Car weer de pits in, maar titelfavoriet Theo Pourchaire kreeg een technisch probleem, zakte terug naar de laatste plaats en viel uiteindelijk uit. De drukte van de openingsfase keerde niet terug, omdat de coureurs hun banden begonnen te managen. Verschoor hield ondertussen Ralph Boschung uit zijn DRS, waardoor de ervaren Zwitser geen aanval kon plaatsen.

Eindsprint na VSC

De rustige fase in de wedstrijd werd verstoord door Clement Novalak, die tijdens het remmen de controle verloor over zijn auto en Hughes raakte. De coureur van Van Amersfoort Racing kreeg daar 10 seconden straf voor, terwijl Hughes uitviel. Dat leverde een Virtual Safety Car op, maar vlak voordat die inging haalde Daruvala nog Boschung in voor de tweede plek. Boschung haalde na de VSC Daruvala weer in met een prachtige inhaalactie, maar kon uiteindelijk de Indiaase Red Bull-junior niet achter zich houden. Aan het einde van de race verloor Boschung zelfs nog de laatste podiumplek aan Lawson. De overwinning van Verschoor kwam op geen enkel moment in gevaar, waardoor de Nederlander de perfecte start kent van het nieuwe Formule 2-seizoen. 

De top tien van de sprintrace:

1) Richard Verschoor
2) Jehan Daruvala
3) Liam Lawson
4) Ralph Boschung
5) Felipe Drugovich
6) Logan Sargeant
7) Juri Vips
8) Ayuma Iwasa
9) Dennis Hauger
10) Jack Doohan

Lees ook: Charles Leclerc: "Blij maar het moet in de race gebeuren"

Lees ook: Carlos Sainz: "Ik zit er te ver vanaf"

Lees ook: Max Verstappen tevreden: "Belangrijkste is een goede raceauto"

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden