Richard Verschoor wint Formule 3 Grand Prix van Macau

EJZxpiuUcAAnHgA

Richard Verschoor heeft op sensationele wijze de Formule 3 Grand Prix van Macau gewonnen. De 18-jarige Nederlander was de prestigieuze race op het Circuito da Guia vanaf de vierde plaats gestart, maar wist zich gaandeweg de race naar voren en de overwinning te vechten.

Al in de eerste ronde verschalkte het talent van MP Motorsport op het smalle stratencircuit twee voorliggers, Christian Lundgaard en Robert Shwartzman. Polesitter Jüri Vips bleek lastiger in te halen, maar een safety car-situatie bracht uitkomst. Bij de herstart was de coureur uit Benschop het meest alert. Hij plaatste een briljante inhaalmanoeuvre en liet ook de Est achter zich. Wat volgde was een boeiend gevecht tussen beide talenten, waarbij Verschoor uiteindelijk aan het langste eind trok.

De voormalig Red Bull-junior is de eerste Nederlander die de Grand Prix van Macau op zijn naam schrijft. Hij schaart zich in een imposante lijst van coureurs die ooit deze race wonnen: onder andere Ayrton Senna, Michael Schumacher en David Coulthard gingen hem voor.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden