Rick Winkelman in F1 aan Tafel: Sargeant behouden goede keuze

door Tim Koenders
logan-sargeant-contract -verlening-Williams 2024 seizoen

Rick Winkelman begrijpt heel goed dat Williams Logan Sargeant behoudt voor 2024. Dat liet hij weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Logan Sargeant maakte in 2023 zijn debuut in de Formule 1 voor het team van Williams. De Amerikaan had het niet altijd makkelijk in zijn eerste jaar in de koningsklasse van de autosport. Lang wist hij geen punten te scoren. Zijn eerste en enige punt van het seizoen behaalde hij pas tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Met één punt eindigde de Williams-coureur op positie 21 in het kampioenschap. Teamgenoot Alexander Albon scoorde gedurende het seizoen 27 punten. Naast de tegenvallende resultaten reed de Amerikaan ook de meeste schade. Toch besloot het team van Williams het contract van Logan Sargeant te verlengen. Ook aankomend seizoen zal de Amerikaan een stoeltje in de Formule 1 hebben.

alex albon logan sargeant 2023 brazilie vrijdag

Sargeant blijft bij Williams

“Ik snap wel dat ze bij Williams vertrouwen hebben in Logan Sargeant. Ik vind het ook eigenlijk wel heel goed. Vaak wordt er in de sport alleen maar gekeken naar de waan van de dag. Hier geeft Vowles Sargeant duidelijk het vertrouwen." Dat liet Formule 1-journalist Rick Winkelman weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Vowles heeft natuurlijk als enige alle data. Wat ook meespeelt zijn de alternatieven die er zijn. Daar twijfelde de leiding van Williams over. Zijn ze beter dan Sargeant of hebben ze al een contract of deal bij een ander team. Dan kun je ze ook niet zomaar naar Williams halen. Zo kwamen ze uiteindelijk gewoon bij Sargeant uit.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max valt in de prijzen

Lees ook: Ferrari-voorzitter onthult update over toekomst Sainz en Leclerc

Lees ook: Daniel Ricciardo 'herboren' na terugkeer in F1

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden