Rick Winkelman: ''Keselowski wint op Talladega''

27 apr 2021 door Hidde Wissels
photo5881790569380951435

De NASCAR race in Talladega is een prooi geworden voor Brad Keselowski. Voor Grand Prix Radio kijkt Rick Winkelman terug naar de spectaculaire race voor de NASCAR Cup Series. 

''NASCAR racete afgelopen zondagavond op het ultrasnelle circuit in Talladega. Het circuit met de meest steile banking van 33 graden en het is het langste circuit van ruim 2,5 mijl, nog 150 meter langer dan het circuit in Daytona. Het circuit in Talladega is het breedste circuit en het is dus lastig om coureurs achter je te houden. Maar er is iemand die dat heel goed kan in NASCAR op Talladega en die man won voor de zesde keer op dat circuit.

''Keselowski kan dat als geen ander''

Met al vijf overwinningen in Talladega weet Keselowski met zijn ervaring hoe je die wedstrijd naar je toe moet trekken. De 37-jarige wist uit het gedrang en daarmee de problemen te blijven en kon niet meer achterhaald worden door de concurrentie.

''Keselowski bleef overeind in een prachtige wedstrijd met natuurlijk crashes, die horen bij Talladega, maar het waren niet echte 'big ones'. Er waren geen massacrashes, maar wel een spectaculaire crash van Joey Logano, voor wie het allemaal gelukkig goed afliep. Keselowski bleef overeind. Hij had weliswaar schade aan zijn auto, maar hij kan als geen ander Talladega aanvallen en overeind blijven. Zo wist hij zijn eerste wedstrijd van dit jaar te winnen. Daarmee hebben we in de eerste tien wedstrijden negen verschillende winnaars gehad. Volgende week zondagavond rijdt NASCAR op Kansas Speedway.''

Lees meer:

Formule 1 neemt definitief besluit over sprintraces in 2021

Dominante Colton Herta wint IndyCar race in Sint-Petersburg

27 apr 2021 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen