Rinus van Kalmthout pakt eerste IndyCar overwinning

4CJ5078

Rinus van Kalmthout heeft zijn eerste IndyCar-race gewonnen. De Nederlander wist de GMR Grand Prix te winnen op de road course van Indianapolis. Exclusief voor Grand Prix Radio blikt IndyCar-commentator René Hoogterp terug op de race. De hele update van Hoogterp is ook te horen op Grand Prix Radio.

Twee weken voor de grootste IndyCar-race, de Indy 500, wordt er traditioneel gereden over de Indianapolis road course. "De race begon met Romain Grosjean op de pole position, wat al zijn eerste IndyCar-pole is in drie races. Na al de hectiek in de eerste ronde wist Grosjean lang de voorsprong te behouden maar daarachter was het Van Kalmthout die knap naar voren kwam zetten na een zevende startplaats", vertelt Hoogterp.

Na de pitstops kwam Rinus 'Veekay' van Kalmthout virtueel uit op de derde plaats. "Maar na een aantal fraaie inhaalacties op zowel Alex Palou als Romain Grosjean, pakte Veekay de leiding en was er niemand die hem meer terug kon pakken." Aan het einde van de race begon het nog even te regenen maar zelfs dat hield Van Kalmthout niet tegen om de race te winnen.

https://twitter.com/IndyCar/status/1393654015976742918

"Het is veertien jaar geleden dat een Nederlander een race wist te winnen in de IndyCar en dus is 15 mei, de datum dat Max Verstappen zijn eerste overwinning in de Formule 1 wist te halen, wederom een memorabele autosportdag binnen Nederland", aldus René Hoogterp.

Lees ook: Indy Dontje: “We gaan weer volgas voor het podium”

Lees ook: Jos Verstappen: “Red Bull minder snel dan het lijkt”

Lees ook: Olav Mol presenteert en signeert nieuwe boek in Hoofddorp

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden