Rinus van Kalmthout sloeg aanbod Formule 2 af

Home-2

Indylights-coureur Rinus van Kalmthout heeft afgelopen winter een concreet aanbod afgeslagen om in de Formule 2 te gaan racen. De 18-jarige Nederlander vertrok drie jaar geleden naar de Verenigde Staten en is inmiddels uiterst succesvol in de Indy Lights, de feeder series voor de IndyCar Series.

VeeKay - zoals de bijnaam van Van Kalmthout in de VS luidt - zegt in de podcast Formule 1 aan Tafel een aanbieding om in de Formule 2 uit te komen naast zich neer te hebben gelegd om het in de VS te gaan maken: "Natuurlijk is Amerika voor mij m’n grote focus. Ik ben aan het begin van het seizoen, of eigenlijk aan het einde van het vorige seizoen wel benaderd om in Formule 2 te rijden in Europa, maar ik had toen al mijn deal gesloten voor Amerika en ook al had ik dat nog niet gedaan dan had ik alsnog voor Amerika gekozen."

De beslissing van Van Kalmthout lijkt de juiste: hij won dit seizoen al twee races in de Indy Lights en staat tweede in het klassement. Mocht hij de serie winnen dan wacht hem – als onderdeel van de prijzenpot – in ieder geval een startbewijs voor de Indianapolis 500 van volgend jaar.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden