Rinus VeeKay na negende plek Indy 500: "Er zat niet meer in"

door Björn Smit
Premium update
rinus veekay auto indy 500
Premium update

Rinus VeeKay wist tijdens de Indy 500 als negende over de finish te komen. Na afloop van de race was hij tevreden, maar weet ook dat het hier alleen om de overwinning gaat.

Rinus van Kalmthout, in Amerika Rinus VeeKay genoemd, begon als zevende aan de 108e editie van de Indianapolis 500, oftewel The Greatest Spectacle of Racing. De Nederlander reed na de een na laatste pitstop aan de leiding, maar viel uiteindelijk terug naar de negende plek, volgens hem het maximaal haalbare dit jaar. "Er zat niet meer in vandaag", vertelt 23-jarige coureur tegenover Ziggo Sport. "Je hebt altijd een paar speciale auto's in Indy die heel hard lopen. Op een gegeven moment zat ik in een dikke slipstream en ze reden bij me weg, dus ik kon niet echt acties maken. Op een gegeven moment ging ik maar gewoon alles of niks, heel dicht erachter zitten, kijken of ik echt in die bubbel kon komen, maar ja 9 van de 10 keer ging ik een beetje wijd, verloor ik momentum en kwam er iemand voorbij. Maar ik wilde in ieder geval dat het daar niet aan lag. Of je nou tweede of negende wordt bij de race, dat maakt uiteindelijk niks uit." Bij de Indy 500 telt alleen de winst, daarom was Pato O'ward ook zo teleurgesteld met een tweede plek, nadat hij de overwinning in de laatste ronde aan zich voorbij zag gaan. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Björn Smit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden