Robert Kubica: 'Ik had een contract bij Ferrari'

31I9289

Robert Kubica heeft dan eindelijk bevestigd wat jarenlang al min of meer bekend was. De Pool had al in 2010 een contract op zak om vanaf 2012 voor Ferrari te gaan rijden, als teamgenoot van Fernando Alonso. De testrijder van Williams heeft dat gezegd in een podcast op de officiële website van de Formule 1.

Kubica was in 2010 coureur bij Renault en zou ook in 2011 voor dat team [inmiddels Lotus Renault genaamd, red.] uitkomen, maar een zwaar rally-ongeluk op 6 februari 2011 beëindigde niet alleen zijn raceseizoen, maar ook bijna zijn leven: "Het ergste was dat die rally [van Andorra, red.] eigenlijk mijn laatste zou zijn, omdat het team waarvoor ik in 2012 zou gaan rijden, me verbood aan rally’s mee te doen", aldus de Pool. Hij voegt daar aan toe dat hij van Renault wel mocht meedoen, omdat het Franse team zich schuldig voelde over de slechte resultaten in 2010: "Ik wilde eigenlijk helemaal niet aan die rally meedoen, maar ik deed het toch."

Gevraagd bij welk team hij een voorcontract had getekend, bevestigt Kubica dat het "een rood team was." Het mocht echter niet zo zijn: "Ik ben geen Ferrari-coureur geworden, maar ik was er zo dichtbij. Mijn revalidatie was zo zwaar dat ik er de eerste 18 maanden niet echt mee bezig was. Ik was me aan het concentreren op mijn operaties en herstel. Hoe meer tijd er voorbij ging, hoe moeilijker ik het er echter mee kreeg. Het is nu pijnlijker."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen