Robert Kubica werkt 100 ronden af tijdens bandentest

kubica

Robert Kubica heeft opnieuw een stap gezet in een mogelijke terugkeer in de Formule 1. De 32-jarige Pool werkte dinsdag op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi een bandentest af voor Pirelli. Ook woensdag zal Kubica in actie komen in een 2017 Williams.

De Pool legde 100 ronden af en noteerde met 1.41'296" een negende tijd. Kubica startte de dag met korte runs en ging daarna over op het rijden van lange runs.

Klaar voor comeback?

De test in Abu Dhabi moet het definitieve antwoord geven op de vraag of Kubica klaar is voor een terugkeer in de koningsklasse van de autosport. Zeven jaar geleden kwam de Formule 1-loopbaan van de Pool tot een abrupt einde na een rally-ongeval waarbij hij zwaar gewond raakte aan zijn rechterarm.

Er wordt getwijfeld aan de fitheid van Kubica, maar volgens de Pool zijn die zorgen ongegrond. "Er is iemand die beweert dat ik met één hand rijd, maar ik rijd niet met één hand. Ik denk dat het onmogelijk is om een Formule 1-auto met één hand te besturen", zegt Kubica in gesprek met het Britse Autosport.

Fysiek in orde

"Ik heb een aantal beperkingen, maar in zekere zin compenseert mijn lichaam die beperkingen. Natuurlijk begin ik vanaf nul omdat de Formule 1 de laatste zeven jaar zo veel is veranderd. Fysiek gezien heb ik de afgelopen zes maanden goed werk geleverd. Het was niet makkelijk, maar waarschijnlijk ben ik fysiek in een veel betere vorm dan in 2010. De motivatie is er en mijn lichaam reageert op een goede manier."

Het zijn spannende dagen voor Kubica. De Pool staat op poleposition om bij Williams de gestopte Felipe Massa op te volgen. Concurrentie heeft hij van het Russische duo Daniil Kvyat en Sergei Sirotkin. Ook Paul di Resta maakt kans op een stoeltje bij de Britse renstal. Voor Pascal Wehrlein lijken die kansen zo goed als verkeken. Williams wil voor kerst de knoop doorhakken wie in 2018 de teamgenoot wordt van Lance Stroll.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden