Frijns over E-Prix van Rome: "Typisch Formule E weekend"

3-EPS703_141359_J6I6087

Na een weekend vol actie in tijdens de E-Prix van Rome is het tijd om de zaken eens op een rijtje te zetten. Robin Frijns kon in de eerste race profiteren van de problemen van Di Grassi, de Vries en Vandoorne maar mede door een foutje in de kwalificatie van de tweede race kon hij daar geen potten breken. De Limburger reageert tegenover Grand Prix Radio over zijn weekend. 

Volgens Frijns was het een weekend typerend aan wat we gewend zijn van de Formule E. De Limburger startte erg sterk op dag één maar miste de superpole net. In de race vocht hij voor de podiumplekken maar moest uiteindelijk, mede door het ongelukkige uitvallen van Vandoorne en Di Grassi, genoegen nemen met de vierde plaats.

2-EPS703_131620_ALS9644-700x467
Foto: FIA Formula E

De zondag

De tweede race van het weekend verliep voor Frijns een stuk minder goed. "Ik voelde me op zondag in de regen heel erg sterk, maar helaas raakte ik in de kwalificatie de muur waardoor ik in de laatste sector drie à vier seconden verloor." Uiteindelijk mocht de Limburger de race starten vanaf de negentiende plek. Punten leken niet haalbaar maar werden toch bijna werkelijkheid. Frijns klom uiteindelijk op naar de tiende plek maar door het niet kunnen pakken van de laatste attack mode kreeg hij 30 seconden tijdstraf. Een ongelukkige zondag dus voor Frijns, maar met een derde plek in het kampioenschap zeker geen slechte uitgangspositie voor het eerstvolgende weekend in Valencia, op 24 en 25 april.

De volledige audio-update van Robin Frijns is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Lees ook: Vergne wint eerste E-Prix van Rome, Frijns vierde 

Lees ook: Vandoorne neemt revanche in Rome, De Vries finisht weer niet 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden