Robin Frijns: "Punten pakken belangrijkste in New York"

2-EPS7T1_161334_FER2278

Robin Frijns, coureur voor Envision Virgin Racing, staat komend weekend aan de start van de E-Prix van New York. Hij hoopt met goede punten terug te komen uit Amerika.

In het Formule E-kampioenschap zijn inmiddels negen van de vijftien wedstrijden verreden. Nederlander Robin Frijns staat op een nette tweede plek in het kampioenschap. Komend weekend zal hij gaan rijden tijdens de double-header in New York. Frijns heeft een goede geschiedenis in New York. In 2019 wist hij namelijk de E-Prix te winnen. Tegenover Grand Prix Radio is Frijns positief over de E-Prix.

"Ik kijk er naar uit", vertelt Frijns die in New York altijd een goed gevoel op de baan heeft. "Ik ben hier (New York, red.) altijd wel snel. Ik hoop hier hetzelfde gevoel te krijgen als twee jaar geleden, toen ik won", aldus Frijns.

Robin Frijns / Envision Virgin Racing / Formule E / Riyadh / 2021
Foto: FIA Formula E

Kwalificatieformat

Frijns zit in een lastige positie komend weekend. Aangezien hij tweede staat in het kampioenschap wordt hij ingedeeld in de eerste kwalificatiegroep. In de Formule E wordt de kwalificatie namelijk in vier verschillende groepen, gebaseerd op de stand in het WK, verreden. De top-6 in het wereldkampioenschap zit dus in groep één. Nummers zeven tot en met twaalf in groep twee, enzovoorts. Voor groep één is het lastig om een snelle tijd neer te zetten vanwege een stoffige baan.

Vanwege het kwalificatieformat durft Frijns zichzelf niet in de favorietenrol neer te zetten. "Ik denk dat Stoffel Vandoorne de wedstrijd gaat winnen. Hij zit in de tweede kwalificatiegroep en heeft daarmee een grote kans om goed van voren te zitten", vertelt Frijns die hoopt een goed aantal punten mee te nemen vanuit New York. "Ik sta twaalf punten achter kampioenschapsleider Mortara dus ik wil niet te veel punten verliezen. De volgende race is in Londen en vanuit daar kijken we wel verder", vertelt Frijns.

Komend weekend is de E-Prix double-header in New York. De vrije trainingen zijn live, mét beeld, te volgen via Grand Prix Radio.

Lees ook: F1 aan Tafel over GP van Groot-Brittannië: “Sprintrace wordt niets”

Lees ook: Carlos Sainz: “In het begin had ik het heel lastig”

Lees ook: Da Costa wint E-Prix Monaco, tweede plek voor Frijns

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden