Robin Frijns vierde in de 24 uur van Spa en nieuw contract in Formule E

2-EPS7T1_161334_FER2278

Robin Frijns is vierde geworden tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps. Het leek er even op dat de Nederlander met het team van Audi Sport de overwinning ging pakken, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Ook is bekend gemaakt dat Frijns volgend jaar weer bij Envision Virgin Racing in de Formule E rijdt. 

Het team met Frijns lag eigenlijk de hele race aan kop maar kreeg halverwege de nacht problemen. De auto kwam vlak voor de pitstraat stil te staan met brandstofproblemen. Frijns zegt dat hij eigenlijk nog steeds niet weet wat het probleem precies was. Uiteindelijk hebben ze de auto terug in de pitstraat kunnen krijgen, maar daardoor was de voorsprong op de andere auto's wel weg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robin Frijns (@robinfrijns1)

Leiding

Frijns vertelt dat het team de leiding in de race kon pakken door een betere bandenstrategie: "Na twee uur lagen we aan de leiding met een gok met de banden aangezien het begon te regenen, wat natuurlijk goed uitpakte. Eigenlijk hebben we daarna de hele tijd vooraan meegereden tot het probleem."

Hij zegt dat het team na het probleem met de benzine alleen maar achter de feiten aanliep. Ze konden één ronde terugpakken op de leiding maar hebben nooit meer in dezelfde ronde gereden. "We hebben geen kans meer gemaakt op het podium. Dat is jammer want we stonden er wel redelijk goed voor. Hopelijk hebben we volgend jaar iets meer geluk," aldus de Nederlander tegenover Grand Prix Radio.

Formule E

De eerstvolgende races waarin Frijns verschijnt zijn de laatste twee rondes zijn van de Formule E. De Nederlander staat daar momenteel tweede in het kampioenschap en het is daarom ook niet raar dat hij voor een extra jaar heeft bijgetekend bij Envision Virgin Racing. Technisch directeur van het team Sylvain Filippi zegt dat Frijns een belangrijk onderdeel is van het team en een goede relatie heeft met iedereen. "Robin heeft zichzelf keer op keer bewezen in de afgelopen jaren dat hij voor ons team geracet heeft."

De hele update van Robin Frijns over zijn deelname aan de 24 uur van Spa-Francorchamps is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Robin Frijns over Formule E, crashes en zijn toekomst

Lees ook: Zware dag in autosport: Marshal overleden en zware crash Aitken

Lees ook: Aston Martin wil in beroep tegen diskwalificatie Vettel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden