Rossi moet plaats bevechten via Q1 op vochtige Red Bull Ring

180811_OOS_Rossi

Een probleempje met een tandwiel in de eerste vrije training voor de MotoGP van Oostenrijk blijft Valentino Rossi ook op de tweede dag achtervolgen. De training op vrijdagochtend was droog; in de training van vanochtend was het nog dusdanig vochtig op de baan dat Rossi met geen mogelijkheid zijn tijd kon verbeteren. Hij moet zich daarom vanmiddag via Q1 in de definitieve kwalificatieronde zien te knokken om een goede startplaats voor de MotoGP-race van zondag te bevechten.

Het regende niet meer tijdens de derde vrije training, maar de Red Bull Ring was ook nog niet droog. Pas helemaal op het einde van de training doken een paar rijders onder de 1.30, maar dat was bij lange na nog niet genoeg. Om bij de eerste tien tijden te komen – goed voor rechtstreekse plaatsing voor Q2 – was 1.24,8 nodig. Rossi kwam niet verder dan 1.31,3.

Marc Marquez kwam pas laat de baan op en reed maar acht ronden in de ‘mixed conditions’, maar zette wel veruit de snelste tijd neer. Zijn 1.26,496 was maar liefst 1,7 sneller dan de tweede tijd, van Bradley Smith.

De weersverwachting voor vanmiddag is nog een beetje twijfelachtig: echt regenen zal het waarschijnlijk niet doen, maar helemaal droog zal het waarschijnlijk ook niet zijn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden