1920x1080-Gerard-de-Rooy-Portret-Dakar-Rally-2019

Gerard de Rooy heeft besloten niet deel te nemen aan de Dakar Rally. De tweevoudig winnaar van de woestijnrally kampt met een hernia, waaraan hij moet worden geopereerd.

De klachten waarmee De Rooy te kampen heeft zijn volgens het team Petronas Team De Rooy Iveco een indirect gevolg van eerdere breuken in de zijn rug, waardoor hij in 2010 de rally miste en een jaar later voortijdig uitviel.

Pijn

"In het dagelijkse leven heb ik er weinig last van. Het is goed onder controle en ik kan vrijwel alles, maar de klappen opvangen in een rally is wel een probleem. Ik merkte bij de test in Marokko dat het na een paar dagen toch wel pijn ging doen. Twee weken achter elkaar dagelijks meerdere opdonders te verwerken krijgen, dat is gewoon een te groot risico op dit moment", zegt De Rooy in het persbericht van het team.

De Rooy zal wel naar Saudi-Arabië afreizen om zijn teamgenoten van Petronas Team De Rooy Iveco met raad en daad bij te staan. Het team komt zodoende op 5 januari aan de start met vier trucks: Janus van Kasteren, Vick Versteijnen en Albert Llovera met de Iveco Powerstar en Michiel Becx met de Iveco Trakker. De Powerstar met onafhankelijke wielophanging, waarmee Gerard de Rooy zou rijden, blijft achter in Son. "De anderen hebben geen ervaring met die auto en het is praktisch gezien beter om vier technisch dezelfde auto’s te gaan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen