Russell over Las Vegas: Goed voor racen, niet echt uitdagend

door Patrick Wuite
George Russell Suzuka kwalificatie

George Russell voorspelt dat het circuit in Las Vegas waar de Formule 1 volgend jaar gaat rijden een mooie wedstrijd gaat opleveren, ondanks dat het niet echt een uitdagend circuit is voor de coureurs.

Las Vegas staat volgend jaar voor de eerste keer sinds 1982 op de kalender. Waar toen werd gereden op een parkeerplaats van Caesars Palace wordt er volgend jaar een stratenbaan aangelegd dwars door de gokstad. Het circuit is 6,1 kilometer lang, heeft 17 bochten en er worden hoge topsnelheden rond de 350 kilometer per uur verwacht. Klinkt uitdagend, maar toch is George Russell niet echt lovend over de lay-out van het parcours, maar hij rekent wel op een leuke race. 

 

"Voor ons als coureurs gaat dit niet echt een spannend circuit zijn, maar ik denk dat je goed kan racen op dit circuit en dat je makkelijk kan inhalen. Het gaat voor goede entertainment zorgen", verwacht Russell. "Zeker de zondag gaat leuk worden, maar om eerlijk te zijn maakt het mij niet heel erg veel uit, zolang ik maar vooraan rijd", tekent de Brit op aan onder andere RaceFans.

Lees ook: Max Verstappen niet blij met extra sprintraces

Lees ook: Lewis Hamilton: Ontwikkeling auto enorme uitdaging

Lees ook: Grand Prix China voor volgend jaar vraagteken

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden