RW Racing GP en Bendsneyder onderzoeken mogelijkheden voor 2019

180810_OOS_Bendsneyder

Moto2-team NTS RW Racing GP en Bo Bendsneyder gaan onderzoeken of er toch mogelijkheden zijn om in 2019 samen te werken. Daartoe hebben beide partijen een intentieverklaring ondertekend. Het doel is om tijdens of direct na de Britse Grand Prix op Silverstone (volgend weekend) duidelijkheid te hebben.

Het belangrijkste doel van de intentieverklaring is om te kijken of er voldoende budget kan worden gevonden om Bendsneyder volgend seizoen bij NTS RW Racing GP te laten rijden. Dat budget ontbreekt nu nog.

Bendsneyder kreeg een week geleden te horen dat er in 2019 geen plaats meer voor hem is bij zijn huidige team Tech3. NTS RW Racing GP had de rijdersbezetting en daarmee het budget voor 2019 vrijwel rond, maar wil toch kijken wat de mogelijkheden zijn om Bendsneyder binnen te halen, met het oog op het belang van de Nederlandse motorsport. Immers, RW Racing GP is het enige Nederlandse team in de Grand Prixs en Bendsneyder - voormalig wereldkampioen in de MotoGP Red Bull Rookies Cup - is de enige Nederlandse rijder.

Zie ook Achtergrond: Is RW Racing GP het vangnet voor Bendsneyder?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen