Sainz aast op contractverlenging bij Ferrari

door Patrick Wuite
3639737

Carlos Sainz heeft er alle vertrouwen in dat zijn aflopende contract bij Ferrari deze winter nog verlengd gaat worden. Volgens de Spanjaard willen beide kampen graag met elkaar verder.

Sainz kende een uitstekend debuutseizoen bij Ferrari, met een vijfde plaats in het kampioenschap en vier podiumplaatsen. Hij versloeg zelfs Charles Leclerc, die door menigeen als de kroonprins van Ferrari wordt gezien en dus hintte teambaas Mattia Binotto al naar een contractverlenging van Sainz, iets wat de 27-jarige Madrileen dolgraag wil.

"Beide partijen zijn tevreden en we hebben de intentie om met elkaar door te gaan. Hopelijk komen we deze winter nog tot een overeenkomst", zegt Sainz.

Sainz Abu Dhabi 2021

2022

Ferrari hoopt met de nieuwe reglementen eindelijk weer een keer kampioen te worden. De laatste titel dateert namelijk van 2007, toen Kimi Räikkönen kampioen werd. Sainz heeft er vertrouwen in dat het dit jaar kan gebeuren. "De auto is er klaar voor en ik ook. We hebben heel veel energie en zijn positief. Achter de schermen in Maranello zie ik veel lachende mensen en weinig stress", aldus de Ferrari-coureur.

Lees ook: Stroll: Formule 1 volgde regels niet tijdens ontknoping 2021

Lees ook: Mercedes: Inhalen wordt vrijwel zeker makkelijker

Lees ook: Vettel hoopt dat Masi blijft: verricht uitstekend werk

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen