210004-scuderia-ferrari-emilia-romagna-gp-thursday

Carlos Sainz kijkt uit naar zijn eerste grand prix in Italië als coureur van Scuderia Ferrari. Dat liet de Spanjaard donderdag tijdens de persconferentie van de FIA weten. Toch zal het door corona niet dezelfde sfeer hebben als normaal tijdens een race in Italië. 

Net als vorig jaar wordt de Grand Prix van Emilia-Romagna achter gesloten deuren verreden. "Mijn eerste grand prix in Italië in een rood pak is heel spannend. Zelfs nu er helaas geen Tifosi op de tribune zit door de pandemie", vertelde de 26-jarige Sainz. "Dat zal ik missen, zeker hier in Imola waar er altijd zoveel enthousiaste fans zijn. Er zijn dus geen extra emoties die je hier normaal als Ferrari-coureur wel hebt. Toch zag ik tijdens de rit naar het circuit wel dat de sfeer op deze plek speciaal is."

Ouderwetse baan

Sainz finishte vorig seizoen als tiende in de McLaren op het circuit van Imola. "Het is een ouderwetse baan die fouten afstraft", liet de Spanjaard weten. "Rijden op dit circuit, in een auto die ik nog niet volledig ken is niet ideaal. Want hoe moeilijker de baan, des te belangrijker is het dat je je auto goed begrijpt."

210002-scuderia-ferrari-emilia-romagna-gp-thursday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Volgens Sainz heeft het geholpen dat hij na de Grand Prix van Bahrein in Sakhir gebleven is om een dag te testen met Pirelli. "Daardoor kon ik doorgaan met het leren over de SF21. Ik moet zeggen dat ik, over het algemeen, blij ben met de hulp van de engineers waardoor ik sneller leer dan verwacht. Hier in Imola zal het belangrijk zijn om geen fouten te maken tijdens mijn snelle ronde in Q3 en een betere start te hebben. Daarna zien we wel verder", stelt de Ferrari-coureur.

Lees ook: Red Bull Racing verlengt samenwerking met Tag Heuer

Lees ook: Tsunoda: "Verrast door reacties uit Europa"

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden