Sainz stapt na GP Japan in bij Renault, exit Palmer

jp_track

Carlos Sainz rijdt na de Grand Prix van Japan voor het team van Renault, zo maakte het team zaterdag bekend. De Spanjaard zou volgend jaar de overstap naar de Franse renstal maken, maar die wisseling is naar voren geschoven.

De komst van Sainz betekent dat Jolyon Palmer morgen zijn laatste race voor Renault zal rijden.

Bij Toro Rosso zal Daniil Kvyat wederom plaats in de cockpit nemen. De Rus moest vorige week tijdens de Grand Prix van Maleisië plaatsmaken voor Pierre Gasly. Gasly zou in eerste instantie na dit weekend terugkeren naar het Super Formula-kampioenschap, maar Toro Rosso houdt hem voor de rest van het seizoen aan boord.

"De Grand Prix van Japan zal mijn laatste race voor het team van Renault zijn", zegt Palmer in een persbericht. "Het was een heel zwaar en uitdagend seizoen, maar bovenal was mijn tijd Renault een geweldige reis. Ik kan met trots terugkijken naar de tweede seizoenshelft van vorig jaar. Ik wens het team heel veel succes in de toekomst. Mijn laatste doel zal zijn om morgen zo sterk mogelijk voor de dag te komen tijdens de Grand Prix van Japan."

Singapore

Palmer maakte tot dusver een zeer lastig seizoen door. Tijdens de race in Singapore drie weken geleden scoorde hij met een zesde plaats zijn eerste punten van het seizoen. Teamgenoot Nico Hülkenberg heeft al 34 punten achter zijn naam staan. Hij was bezig aan zijn tweede seizoen voor het team. Vorig jaar scoorde Palmer één punt waarmee hij als achttiende eindigde in het kampioenschap.

Palmer kwalificeerde zich vanmorgen als vijftiende. Hij was ruim een halve seconde langzamer dan Hülkenberg, die zich als elfde kwalificeerde. De 26-jarige Brit was dit seizoen in de kwalificatie geen één keer sneller dan zijn Duitse teamgenoot.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen