Sainz: "Voelde me een beetje een rookie tijdens de race"

210039-bahrain-gp-saturday

Carlos Sainz is als achtste gefinisht tijdens zijn debuut voor Scuderia Ferrari in Bahrein. De Spanjaard vindt dat hij en het team trots mogen zijn op deze prestatie. 

Sainz viel twee plaatsen terug bij de start van de Grand Prix, maar vocht zich terug naar de achtste plek. "Om eerlijk te zijn voelde ik me een beetje een rookie. In alle gevechten deed ik het rustig aan en gaf ik ruimte", zei Sainz tegenover Grand Prix Radio.

"Ik wist niet wat de auto zou doen tijdens het remmen en in de vuile lucht. Misschien deed ik het wel iets te rustig aan tijdens mijn eerste race met het team, maar dat was opzettelijk. Ik wilde er zeker van zijn dat alles netjes ging. Toen ik in de schone lucht terechtkwam was ik erg snel. Het gevoel is positief. Er komen nog veel races waarin ik aan ga vallen, net als bij McLaren."

210030-bahrain-gp-saturday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Trots

Aan het einde van de race kwam Sainz nog dicht in de buurt van de McLaren van Daniel Ricciardo. "We hadden het moeilijk vorig seizoen en qua snelheid deed ik vandaag niet onder voor de McLaren-bolides. Er is nog veel te verbeteren, maar tegelijkertijd mogen we trots zijn. Ferrari wil meer en ik dat wil ik ook. Maar voor het eerste weekend met het team, waarin voor mij nog veel nieuw was, is dit een goed resultaat."

Lees ook: Olav Mol: ''Als je iemand een pluim mag geven is het Perez''

Lees ook: Bottas: ''Moest verdedigen in plaats van aanvallen''

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden