210055-emilia-romagna-gp-2021-sunday

Carlos Sainz is als vijfde gefinisht in de Grand Prix van Emilia-Romagna. Ondanks enkele fouten is de Spanjaard blij met de snelheid die hij had tijdens de race.

"Ik denk dat als je alles vandaag in overweging neemt, hoe lastig de condities waren en het feit dat het mijn eerste keer in deze auto was in de regen, ik heel blij mag zijn met de snelheid die ik vandaag had", zei Sainz tegen Grand Prix Radio. "Ik was supersnel tijdens de eerste stint in de regen en was in staat om veel auto's in te halen. Ik nam een risico bij de start, want het zicht was slecht. Er zijn veel positieve dingen die we meenemen na vandaag. We reden een goede race, we maakten fouten, maar tegelijkertijd weet je dat je daarvan moet leren. Het belangrijkste is de snelheid en die was erg goed vandaag."

Sainz begon de race op de elfde plek en eindigde uiteindelijk als vijfde. "Het was een van die goede dagen, ik kon goed herstellen. Ik had geen bandenvoordeel, want iedereen startte op de intermediate-banden. Maar ik moet zeggen dat ik me vandaag thuis voelde in de regen. Ik probeerde de limiet van de remmen op te zoeken. Ik was erg snel, dus ik mag niet klagen."

210070-emilia-romagna-gp-2021-sunday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Leclerc

Teamgenoot Charles Leclerc leek op weg naar het podium, maar werd enkele rondes voor het einde van de race ingehaald door Lewis Hamilton. Sainz zag niks in het idee om Leclerc Hamilton op te laten houden, zodat de Spanjaard bijvoorbeeld weer in de DRS van de Mercedes-coureur had kunnen komen. "Ik dacht eraan, maar uiteindelijk realiseerde ik me dat het de race van Charles ook schade kon berokkenen en daarom vroeg ik er niet om."

Lees ook: Leclerc: "We waren erg kwetsbaar op de rechte stukken"

Lees ook: Yuki Tsunoda: "Geen goed weekend, leren van fouten"

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden