Sainz wijt moeizame seizoensstart aan leerproces

DUKC1JzX0AAZtQX

Carlos Sainz is het huidige Formule 1-seizoen matig begonnen. De Renault-coureur sprokkelde tot dusver drie punten bij elkaar. Dat zijn negentien punten minder dan zijn teamgenoot Nico Hülkenberg in de eerste drie races bij elkaar verzamelde. Bovendien was de Duitser in alle drie de kwalificaties sneller dan zijn Spaanse stalmaat. Sainz zegt in gesprek met Autosport dat die matige seizoensstart vooral te maken heeft met het leerproces waar hij naar eigen zeggen nog altijd in zit.

"Nico is een echt kwalificatiebeest", zegt Sainz, die het succes van Hülkenberg probeert te duiden. "Dat is hij altijd geweest, maar met deze auto komt dat er nog meer uit. Toen ik bij het team kwam zag ik al dat hij van die kleine trucjes heeft, kleine dingen waardoor hij net iets meer uit de auto weet te halen. Die handigheidjes ben ik nog aan het onderzoeken en probeer ik over te nemen."

Sainz vervolgt: "Nico heeft het voordeel dat hij al langere tijd bij het team zit en veel ervaring in de Formule 1 heeft. Ik zit in mijn vierde jaar, maar ben nog steeds aan het leren. Wat dit seizoen betreft maakt ik me geen zorgen. We hebben pas 3 van de 21 races gehad. Ik kom beetje bij beetje dichterbij."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen