'Sauber met Alfa Romeo in zee'

JFX9019

Alfa Romeo is dicht bij een terugkeer in de Formule 1. De Italiaanse autofabrikant was van 1950 tot 1988 actief in de koningsklasse van de autosport. Alfa Romeo keert niet terug als constructeur, maar zal volgens de geruchten een partnerschap aangaan met Sauber. Een beslissing die mogelijk ook gevolgen heeft voor de rijderskeuze van de Zwitserse renstal.

Sauber wil graag de samenwerking met Ferrari intensiveren. De renstal kan de technische hulp van de Italianen goed gebruiken. Bovendien zou een partnerschap financieel aantrekkelijk kunnen zijn en dat zou voor een klein team als Sauber zeer welkom zijn.

Opleidingsteam

Ook Ferrari heeft wel oren naar een nauwere samenwerking. Zo wil topman Sergio Marchionne van de Italiaanse autofabrikant Sauber omvormen tot opleidingsteam. Ferrari zou dan Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi bij Sauber onder willen brengen in ruil voor motoren, die het label van Alfa Romeo zullen dragen zoals de Renault-motoren van Red Bull Racing als TAG door het leven gaan.

Leclerc lijkt zo goed als zeker verzekerd van een stoeltje bij Sauber, maar de renstal lijkt vooralsnog vast te houden aan Marcus Ericsson. De Zweed heeft goede banden met Jörn Rausing, de eigenaar van de renstal en landgenoot van Ericsson.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden