Sauber-teambaas Vasseur blies op eerste werkdag Honda-deal af

JFX9019

Frederic Vasseur begon zijn dienstverband bij Sauber voortvarend. De teambaas stond nog geen uur aan het roer of hij besloot de deal met Honda af te blazen. Het team uit Zwitserland zou namelijk in 2018 gaan rijden met de krachtbronnen van Honda.

Vasseur had op zijn eerste werkdag direct een gesprek met Honda. “Mijn eerste werkdag, 17 juli, begon om 9.00 uur en de meeting stond om 10.00 uur gepland. Het is nooit eenvoudig om van motorleverancier te veranderen, maar Honda verkeerde niet in een goede vorm. Plus, en dat was voor mij het belangrijkste, het feit dat we versnellingsbakken van McLaren moesten gaan gebruiken omdat wij zelf niet de middelen hebben om een bak te ontwikkelen. Ik had wat contacten binnen McLaren en ik was ervan overtuigd dat zij hun best deden om Honda te verlaten”, laat hij in een gesprek met Motorsport weten.

Vasseur wilde geen risico lopen en besloot direct in te grijpen. “Ik kon het risico niet nemen. Stel je voor dat ik vandaag de dag bij McLaren moet aankloppen voor een Honda-versnellingsbak. Dat zou een nachtmerrie zijn geworden. En aangezien we al bezig waren met het ontwerp van onze 2018-auto, waren we niet in de gelegenheid om de beslissing uit te stellen.”

In plaats van Honda koos Vasseur voor een samenwerking met Ferrari. Coureurs Marcus Ericsson en Charles Leclerc zullen gebruikmaken van krachtbronnen uit Maranello.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen