Schumacher: "Was mooi met een snellere auto te vechten"

door Sandra Douma
1018957557-LAT-20211212-GP2122_132719_ONY3861-291

Mick Schumacher finishte de race in Abu Dhabi als veertiende en speelde in de eindfase nog onbedoeld een belangrijke rol. De Duitser was namelijk in een stevig gevecht verwikkeld met Nicholas Latifi toen laatstgenoemde spinde en de inmiddels veelbesproken safety car veroorzaakte. 

Schumacher sprak na de race met Ziggo Sport over de finale in Abu Dhabi. "Het was een goede race, jammer genoeg niet met punten. Maar het was mooi om met een snellere auto te vechten tegen het einde van de race." De jonge Haas-coureur was tevreden met de manier waarop hij met zijn banden wist om te gaan en hoe het team de race managede. "We hebben onze race niet laten leiden door alles wat er om ons heen gaande was."

Mick Schumacher / Haas / Abu Dhabi / 2021
Foto: Haas F1 Team Media (Andy Hone / LAT Images)

Record Schumacher intact

Het gevecht met Latifi bleek uiteindelijk een beslissend moment in de race. Door het harde gevecht tussen te twee spinde Latifi namelijk en moest de safety car in het veld komen om zijn wrak te bergen. Plooij bracht het feit op dat Lewis Hamilton nu niet het record wist te verbreken die vader Michael Schumacher op dit moment nog samen met Hamilton in handen heeft. Mick moest een beetje lachen om deze uitspraak. "Het is een interessante visie, maar het gebeurde natuurlijk niet opzettelijk. Ik ben blij voor Max, maar ik waardeer de prestaties van Lewis ook enorm. Het was mooi om hen in gevecht te zien en naar ze op te kijken. Ik hoop dat dit ook mijn toekomst zal zijn", sloot Schumacher af.

Lees ook: George Russell: “Dit is onacceptabel!”

Lees ook: Kampioen Verstappen: “Wil rest van mijn leven bij Red Bull blijven!”

Lees ook: Sergio Pérez: “Blij dat ik bij kon dragen aan titel van Max”

 

door Sandra Douma

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden