Schumacher achttiende ondanks sterke openingsfase

mick-schumacher

Mick Schumacher is als achttiende gefinisht in de Grand Prix van Spanje. De coureur van Haas kende een goede start, maar viel uiteindelijk terug naar de positie waarvoor hij zich had gekwalificeerd. 

Schumacher wist tijdens de start meteen twee plaatsen te pakken. Na een trage pitstop van Giovinazzi reed hij zelfs op de vijftiende plek. Ondanks dat de Duitser alles uit de Haas-bolide haalde, viel hij toch weer terug naar de achttiende positie. Volgens Schumacher was het weer een dag waarin hij veel ervaring opgedaan heeft. "Dat is zeker het geval en dat is ook hoe we het moeten zien", zei Schumacher na afloop van de race tegenover Grand Prix Radio.

schumacher-mick-700x467
Foto: Media Haas F1 Team / Zak Mauger / LAT Images

Goede kwalificatie

Het resultaat in de race was niet fantastisch, maar Schumacher put wel hoop uit de kwalificatie. "Natuurlijk was de prestatie in de kwalificatie best goed. Dat kwam ook door de wijzigingen die we hadden gemaak aan de auto. Ik heb er veel vertrouwen in dat we zoiets ook in Monaco kunnen. Om eerlijk te zijn is elk weekend na alles wat er is gebeurd tot nu toe anders geweest. Dus ik denk dat ik met een open mind naar Monaco ga en dan zien we wel waar we staan na de eerste vrije training", besluit de 22-jarige Schumacher.

Lees ook: Olav Mol: "Teams middenveld moeten tactisch slimmer zijn"

Lees ook: Leclerc: "Jammer dat we derde plek niet konden vasthouden"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen