Schumacher: "Stiekem gehoopt op klein wonder"

Mick

Een goede start van het weekend was er voor Mick Schumacher na een sterke eerste vrije training op de vrijdag. Er werd hierna dan ook stiekem gehoopt op een wonder tijdens de vrijdagkwalificatie later op de dag, maar deze hoop was helaas tevergeefs. Q2 zat er niet in voor de jonge Duitser. Desondanks blikte hij positief terug op de eerste dag in Brazilië.

"We hadden eigenlijk stiekem gehoopt op een klein wonder na een sterke VT1", vertelde Schumacher voor de camera van Ziggo Sport na afloop van Q1. De jonge Duitse coureur van Haas had een goede start van het weekend nadat hij de concurrenten van Williams én de McLaren-bolide van Daniel Ricciardo achter zich te houden tijdens de eerste vrije training op vrijdag. Helaas kon hij deze lijn niet doorzetten in de kwalificatie voor de sprintkwalificatie en start hij toch op de welbekende één na laatste startplek op zaterdag.

"Helaas"

"Helaas konden we na een goede VT1 niet verrassen in Q1 om door te gaan naar Q2, maar ik ben toch nog zeer tevreden over de vrijdag." 'Helaas', was het woord dat wel vier of vijf keer voorbij kwam tijdens het interview met Schumacher. Wat aangeeft dat het team van Haas toch echt wel streeft naar meer en de hoop niet op niets was gevestigd. Toch moeten de échte goede resultaten nog even op zich laten wachten. Tevreden over de kwaliteiten van beide rijders waren ze bij het team wel, en dat voelt Schumacher ook.

"We weten dat we stappen maken en we hadden dit weekend ook weer een goed gevoel." Op de vraag of Mick op zaterdag wellicht en paar posities kan gaan winnen tijdens de sprintkwalificatie antwoordt hij als volgt: "De baan is leuk, we hebben wat meer ronden dan normaal tijdens een sprintkwalificatie, dus wie weet kunnen we wat leuks doen."

Mick-S-700x467
Foto: Haas F1 Team Media (Charles Coates / LAT Images)

Een oplettend oog zag dat Mick Schumacher rennend zijn auto verliet na de Q1-kwalificatie. "Ik moest naar het toilet", sloot hij lachend af.

Lees meer: Lewis Hamilton: “Max start race waarschijnlijk gewoon op pole”

Lees meer: Gridstraf Hamilton vanwege nieuwe verbrandingsmotor

Lees meer: F1 aan Tafel: “Bottas waardeloos tijdens GP Mexico”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden