Schumacher: "Ik voel me super op m'n gemak bij het team"

mick-haas

Mick Schumacher begint dit weekend in Bahrein met het team van Haas aan zijn eerste seizoen in de Formule 1. De 22-jarige Duitser zegt dat het geweldig voelt om in de Formule 1 te mogen gaan racen.

Schumacher heeft een goede ervaring bij het team van Haas op weten te bouwen. "Natuurlijk hebben we de FP1-sessie en een volledig weekend gehad voor de rookie-test in Abu Dhabi vorig seizoen", zegt de Formule 2-kampioen. "Mijn eerste pre-season test als officiële coureur voor het team was prettig. Ik voel me super op m'n gemak bij het team. We werken hard en ik voel dat iedereen echt super gemotiveerd is. Dat is ook motiverend voor mij."

Beste 20 coureurs

Mick Schumacher is de zoon van zevenvoudig-wereldkampioen Michael Schumacher. "Nu ik erover nadenk, het is dertig jaar geleden dat mijn vader zijn eerste race startte, en nu is het de beurt aan mij. Ik hoop dat ik leer mezelf te verbeteren als rijder en als mens." Schumacher zegt ook veel respect te hebben voor zijn mede-coureurs. "Het is mooi om op dezelfde grid te staan als zij en bij de beste 20 coureurs ter wereld te horen."

mick--700x467
Foto: Haas F1 Team Media / Sam Bloxham / LAT Images

De F1-kalender kent dit jaar 23 races. De Belgische grand prix op het circuit van Spa is een van de races waar Schumacher het meest naar uitkijkt. "Het is een van de meest iconische circuits om op te racen. Dat is Suzuka (Japan, red.) ook, een baan waar ik nog nooit gereden heb. Ik heb er op de simulator veel rondes gereden en het is zeker een van de banen op de kalender waar ik het meest naar uitkijk. Natuurlijk zijn er meer banen waar ik van hou, zoals Monza (Italië, red.). Ik ben blij dat ik met een Formule 1-bolide op die banen mag rijden en de snelheid mag voelen'', besluit Schumacher.

Lees ook: Verstappen: ''Het is tijd om te zien wie wat heeft''

Lees ook: Voorbeschouwing F2-seizoen: wie volgt Schumacher op?

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen