Schumacher optimistisch over Q2-kansen Haas

mick-schumi

Mick Schumacher ziet geen reden waarom Haas dit seizoen Q2 niet zou kunnen halen. Dat zei de 22-jarige Duitser in gesprek met Motorsport.com.

"We moeten niet zeggen dat het teleurstellend was", zei Schumacher over zijn eerste Formule 1-kwalificatie in Bahrein. "Ik denk dat we het best goed gedaan hebben. We zaten niet ver van wat we voorspeld hadden qua rondetijd. Natuurlijk zijn er nog veel dingen die ik kan verbeteren en daar ga ik zeker aan werken."

Schumacher sloot zijn eerste kwalificatie in de Formule 1 af als negentiende, één plek boven teamgenoot Nikita Mazepin. Schumacher zat daarnaast acht tienden af van een plaats in Q2, maar volgens de Duitse coureur was dat wat het team vooraf al verwacht had.

schumacher-bahrein-700x467
Foto: Haas F1 Team Media / Mark Sutton / LAT Images

Q2

Afgezien van Haas zat er van elk team een coureur in Q2. Ondanks het matige begin heeft Schumacher er toch vertrouwen in dat Haas dit seizoen met andere teams kan vechten om een plaats in Q2. "Ik ben in die zin positief, ja. We zullen werken aan onszelf. Ik zal veel werken aan mezelf. Ik zie de motivatie binnen het team, en er is geen reden waarom wij niet optimistisch zouden moeten zijn dat we gedurende het seizoen op een gegeven moment Q2 kunnen halen."

Lees ook: Vandoorne neemt revanche in Rome, de Vries finisht weer niet

Lees ook: Wolff hoopt dat Hamilton bij Mercedes blijft in 2022

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen