Sebastian Vettel: Heb de laatste twee jaar genoten

Sebastian Vettel Japan Aston Martin

Sebastian Vettel rijdt dit weekend zijn laatste Formule 1-weekend. De Duitser is dankbaar voor de vele hoogtepunten is zijn carrière en ziet uit naar de laatste race.

De laatste mediadag voor Sebastian Vettel is aangebroken. De Duitser zit tijdens de persconferentie van de FIA naast wereldkampioenen Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Op de vraag hoe het voelt om bij de laatste persconferentie te zitten, grapt Vettel wat. "Ik weet het niet, misschien moet ik dat aan Fernando (Alonso, red.) vragen, die heeft het al eerder meegemaakt." Vettel doelt daarmee op de pauze die Alonso had in zijn carrière. "Ik voel me goed. Na zoveel jaren is er een routine voor de donderdag. Ik heb door wat er allemaal gebeurt en ik ben er blij mee", vertelt Vettel. 

Emoties

Vettel kent veel emoties in Abu Dhabi. Hij won hier zijn allereerste wereldtitel en beleefde er veel mooie momenten. Ook dit weekend kunnen we een iets emotionelere Vettel verwachten. "Ik denk dat het anders gaat zijn dit weekend, het voelt nu al anders ondanks dat het routine is. Hoeveel het gaat worden, weet ik nog niet. Dat moet je vragen aan het einde van het weekend, als je me te pakken krijgt", grapt de Duitser. Vettel kent een grote geschiedenis in de sport maar kan daar niet één hoogste hoogtepunt uit noemen. "Ik denk niet dat het eerlijk is om één moment te kiezen, ik wil dat ook niet. Ik heb geluk dat er zoveel momenten zijn waaruit ik kan kiezen. Het is onmogelijk om alles te herinneren na zoveel jaren, de eerste blijft je altijd bij maar elke tijdsperiode had zijn hoogtepunten en dieptepunten", aldus Vettel. Zelfs tijdens de afgelopen twee jaar heeft Vettel kunnen genieten. Ondanks dat Aston Martin geen grote prestaties behaalde heeft de Duitser veel kunnen leren. 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Abu Dhabi

Lees ook: McLaren met aangepaste livery in Abu Dhabi

Lees ook: Interactieve F1-expositie opent volgend jaar in Madrid

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden