Interactieve F1 expositie opent volgend jaar in Madrid

door Frederique van Grinsven
Alain Prost on his way to his last win, at the 1993 German GP ...

De Formule 1 geeft fans een uniek kijkje in de geschiedenis en de wereld van de koningsklasse tijdens een nieuwe expositie die volgend jaar in Madrid zal plaatsvinden.

De eerste officiële expositie van de Formule 1, met nooit eerder vertoonde historische voorwerpen en verhalen van legendarische F1-teams en persoonlijkheden, zal van 24 maart tot en met 16 juli te zien zijn in de Spaanse hoofdstad.

Fans staan voorop

De expositie van 90 minuten maakt gebruik van zeldzame films en foto's, technische en interactieve displays, sculpturen en iconische Grand Prix-auto's om "het verhaal van de Formule 1 op boeiende wijze te vertellen."

“De opening van deze expositie markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van de Formule 1." zegt CEO Stefano Domenicali. "Aangezien de sport exponentieel blijft groeien, is het van vitaal belang dat onze fanbase op de voorgrond blijft bij alles wat we doen."

images_2016_F1-retro_06_160609_RETRO_Jones_Villeneuve_GP-canada_1979_Mazzocco

“Door deze internationale tentoonstelling van wereldklasse te lanceren," vertelt hij verder, "kunnen meer fans over de hele wereld verliefd worden op de F1, terwijl we tegelijkertijd het perfecte platform bieden om de ongelooflijke geschiedenis van de sport te eren."

Lees ook: Christian Horner: Team doet alles aan P2 voor Pérez

Lees ook: Alfa Romeo tevreden richting Abu Dhabi

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappens venijn verklaard

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden