Alfa Romeo tevreden richting Abu Dhabi

door Olav Veenhof
Zhou en Bottas Alfa Romeo-5e130726

Alfa Romeo scoort opnieuw punten in Brazilië en behoudt daarmee zijn voorsprong op Aston Martin. Guanyu Zhou komt als twaalfde over de finish, terwijl Valtteri Bottas negende wordt en opnieuw punten scoort.

Terwijl het wereldkampioenschap grotendeels al is beslist, wordt er in het constructeurskampioenschap nog hard gestreden voor de laatste punten van het seizoen. Een strijd die gaat om miljoenen en waarin Valtteri Bottas punten haalt voor de Zwitserse renstal in de clash om de zesde positie.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @alfaromeoorlen

Puntenfinish

Beide coureurs wisten tijdens de sprint zich niet de top tien in te rijden en dus moest er plekken goed worden gemaakt om punten te scoren, iets wat de ervaren Fin lukte."Het was een goede race met een paar mooie gevechten. We hadden een goed pace vandaag en ik ben blij dat we punten hebben gescoord. We hadden deze punten in de strijd met Aston écht nodig", zo laat hij weten tegenover F1.com. Hij gaat met goede hoop richting Abu Dhabi."De laatste paar races hebben we weer wat progressie geboekt, dus dat geeft hoop voor de laatste race."

Leerproces

Voor Guanyu Zhou was het een lastiger weekend. Het de eerste keer voor de Chinees dat hij op het circuit van Interlagos reed met een Formule 1 auto, desondanks is hij niet ontevreden met de verloop van het weekend. "Ik had veel problemen met onder andere de turbo, maar ook het drinksysteem. Daardoor werd de race een stuk lastiger, maar later in de race ging het beter en uiteindelijk hebben we als team goede zaken gedaan."

 

Lees ook: Ocon: Een driestopper was beter geweest

Lees ook: Alonso na vijfde plek: Ik heb genoten vandaag

Lees ook: Christian Horner zet vraagtekens bij straf Verstappen

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden