Christian Horner zet vraagtekens bij straf Verstappen

Verstappen RB18 Brazilie 2022

Red Bull-teambaas Christian Horner is het niet eens met de straf die Max Verstappen kreeg voor de aanrijding met Lewis Hamilton in de openingsfase van de Grand Prix van Sao Paulo. Horner vindt dat Hamilton meer ruimte had moeten laten.

Na de eerste Safety Car-fase probeerde Max Verstappen Lewis Hamilton buitenom in te halen in de 'S' do Senna. Bocht 1 ging nog goed, maar in bocht 2 raakten ze elkaar. Verstappen zat aan de binnenkant, maar zat niet volledig naast Hamilton, nam te veel snelheid mee richting bocht 2 en daardoor raakte hij Hamilton. Daarom kreeg Verstappen een tijdstraf opgelegd van de stewards, zo staat het in het FIA-document. Maar Christian Horner is het niet eens met die straf. Hij ziet het als een race-incident.

Verstappen in gevecht met Hamilton Brazilie 2022
Foto: Red Bull Content Pool

"Zeer zwaar bestraft", oordeelt Horner bij Sky Sports. "Lewis had meer ruimte moeten laten gezien het feit dat Max ervoor zat bij het ingaan van bocht 1. Enorm zonde, omdat die tijdstraf van vijf seconden je echt pijn doet. Wij waren ook verrast dat hij die straf kreeg, omdat het in onze ogen een race-incident was", aldus de Brit. 

Lees ook: 'Positie Mattia Binotto onder zware druk'

Lees ook: Mercedes vreesde voor uitvalbeurt Russell

Lees ook: Williams ongelukkig tijdens Grand Prix van Brazilië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden