Williams ongelukkig tijdens Grand Prix van Brazilië

Williams bolide 2022

De Grand Prix van Brazilië is voor beide coureurs een ongelukkige grand prix geweest. Alexander Albon had last van de late safety car, terwijl Nicholas Latifi last had van een trage pitstop. Dit laten beide coureurs weten tegenover de micrcofoon van F1.com.

Beide coureurs van Williams, Alexander Albon en Nicholas Latifi, waren ongelukkig tijdens de Grand Prix van Brazilië. Albon had veel last van de late safety car en werd laat voorbij gelaten. Terwijl Latifi juist meer last had van de pitstop die te lang duurde. Volgens Albon heeft deze baan goed laten zien waar de zwakke punten van de Williams ligt en waar dus nog aan gewerkt moet worden. 

Zere plek

Volgens Albon ging zijn race wel prima, alleen kwam de safety car voor hem op een ongelukkig moment. "Onze race was prima, we hadden alleen veel ongeluk met de safety car. Het duurde lang voordat de coureurs die op een ronde achterstand stonden, waaronder ik, er voorbij gelaten werden. Iedereen voor ons had een vrije pitstop en dat heeft onze hele race beschadigd", aldus Albon. 

Dat de Williams een van de zwakkere auto's op de baan is, is duidelijk. Volgens Albon liet deze baan goed zien waar de zwakke plekken zitten. Daar kunnen ze nu beter aan gaan werken. "We hadden het gehele slot een probleem met de motor en ook de pace was niet goed. We hebben meer pace nodig, deze baan laat zien waar onze zwakke punten liggen. Daar kunnen we nu aan gaan werken."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Schade

Het hele weekend heeft Latifi al last van veel problemen en schade. Echter, waren die problemen tijdens de race dag weg. "Het ging beter. We hebben het hele weekend veel problemen gehad, dus het is fijn dat het een beter weekend was. We hadden wel een hele pak schade gevonden, wat tijdens de sprintrace was veroorzaakt. Tijdens de kwalificatie hadden we een probleem met de suspension", vertelt de Canadees. Door een trage pitstop had hij weinig race pace meer en ook de safety car gooide roet in het eten. "Helaas hadden we een langzame pitstop en daarna hadden we geen race pace meer. De safety car gaf ons nog een beetje hoop, maar ik kon niet terug bij de groep komen door de late switch vanuit de FIA."

Lees ook: Dubbele DNF niet het gewenste resultaat voor McLaren

Lees ook: AlphaTauri denkt al aan Abu Dhabi

Lees ook: Sergio Pérez: We gaan dat intern bespreken

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden