Ocon: Een driestopper was beter geweest

Esteban Ocon GP Saoedi-Arabië 2022

Esteban Ocon is blij met zijn achtste plek bij de Grand Prix van Brazilië. De Fransman rijdt een knappe inhaalrace waarbij hij belangrijke punten voor het team weet binnen te halen.

In een weekend waarin Ocon van hero naar zero en andersom gaat, weet hij uiteindelijk wel vier punten voor zijn team binnen te halen. Na een goede kwalificatie waardoor hij als zesde de sprintrace aanving, gooide hij na contact met Alonso, alle goede sfeer in het team weg. Door de actie van de lange man uit Évreux moesten beide coureurs achteraan beginnen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esteban Ocon 🇫🇷 (@estebanocon)

Schadeherstel

Een goede, maar vooral een start zonder schade was nodig om dat te bewerkstelligen. Na de eerste paar ronden overleven rijdt hij met een goede tweestop-strategie zijn Alpine naar de achtste plek: Het is vandaag een mooie dag voor het team. De driestopper was beter geweest, maar met onze tweestopper hebben we het resultaat gemaximaliseerd", zo laat hij weten tegenover F1.com

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Constructeurskampioenschap

Vooral in de strijd om het constructeurskampioenschap waarin Ocon met Alpine is verwikkeld, is het een mooie dag. Het Franse team van Otmar Szafnauer scoort veertien punten en loopt daarmee uit in de strijd om de vierde plek met McLaren. Het verschil bedraagt momenteel negentien punten."Vandaag is het een geweldige dag voor het team. Wij pakken veertien punten en McLaren valt uit. Het zal spannend worden in de laatste race, maar we gaan nu met veel meer zekerheid naar Abu Dhabi toe.

Lees ook: Alonso na vijfde plek: Ik heb genoten vandaag

Lees ook: Christian Horner zet vraagtekens bij straf Verstappen

Lees ook: 'Haas kondigt komst Hülkenberg snel aan'

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden