Christian Horner: Team doet alles aan P2 voor Pérez

Christian horner Brazilie

Christian Horner maakt zich niet druk om een eventuele herhaling van wat zich in Brazilë op de baan afspeelde. Hij geeft aan dat Red Bull Racing er alles aan gaat doen om de tweede plek in het kampioenschap voor de coureurs de kant van Sergio Pérez op te laten vallen. Ook als Max Verstappen daardoor zijn teamgenoot voorbij moet laten.

Er is na afloop van de Grand Prix van Brazilië een hoop te doen geweest om Verstappen, die zijn teamgenoot in de laatste ronde niet voorbij heeft laten gaan. Hierdoor mist Pérez twee kostbare punten, die volgend weekend bij de beslissing van het kampioenschap curciaal kunnen zijn. Charles Leclerc staat momenteel op gelijke aantal punten in het klassement met Pérez. In Abu Dhabi wordt dus bepaald welk van deze twee coureurs er met de tweede plek vandoorgaat. 

Onverwachte wending

In Brazilië liet Pérez tegen het einde van de race wat snelheid liggen. Het team heeft daarom besloten Verstappen aan de Mexicaan voorbij te laten, in de hoop dat de Nederlander nog wat punten bij Leclerc weg kon halen. Dit heeft niet mogen baten. Het team heeft daarom de coureurs verzocht in de laatste ronde wederom van positie te wisselen. Verstappen heeft het kampioenschap namelijk al uitgespeeld en voor Pérez zijn alle punten welkom. Tot iedereens verbazing heeft Verstappen dit verzoek genegeerd, waar na afloop van de race veel gedoe om is geweest. Horner is ervan overtuigd dat Verstappen volgend raceweekend niet hetzelfde grapje uithaalt. "We gaan als team naar Abu Dhabi om ons best te doen voor Checo om de tweede plek te behalen. Max staat daar volledig achter", zo vertelt Horner tegenover F1.com. "Checo heeft het hele jaar al geweldig werk geleverd. Hij verdient die tweede plek en we gaan er als team alles aan doen om dat in Abu Dhabi te bereiken."

Principekwestie

Max Verstappen heeft zijn eigen redenen voor de beslissing die hij in Brazilië maakte. Hij heeft het niet expliciet uitgesproken, maar de kwalificatie in Monaco zou hier een rol bij spelen. In Monaco zou Pérez zijn bolide in de laatste fase van de kwalificatie met opzet gerasht hebben, met als gevolg een vierde startplek voor Verstappen, in plaats van een potentiele pole position. En dat op een circuit waar inhalen praktisch onmogelijk is. Uiteindelijk heeft Pérez daar de overwinning binnengehaald, Verstappen moest het doen met een uiteindelijke derde plek.

Lees ook: Alfa Romeo tevreden richting Abu Dhabi

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappens venijn verklaard

Lees ook: F1 aan Tafel wederom winnaar Dutch Podcast Award

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden