Sebastian Vettel lovend over Aston Martin-monteurs

alonso sprint imola

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel is ondanks een mislukte dag lovend over de monteurs van zijn team. Dat vertelde de Duitser tegenover F1.com.

Vettel vindt dat de monteurs van Aston Martin bewonderenswaardig hard gewerkt hebben om beide auto's voor de kwalificatie gerepareerd te hebben, nadat zowel zijn auto als die van zijn teamgenoot Lance Stroll in de training eraf schoten. "Beide auto's zagen er niet heel best uit, dat ze hem klaar hebben weten te krijgen is erg knap."

Rode vlag

Vettel erkent dat de rode vlag, veroorzaakt door de crash tussen teamgenoot Stroll en Williams-coureur Nicolas Latifi, de reden was dat hij van start kon gaan in de kwalificatie. "Het was de enige reden dat ik kon rijden. De rode vlag heeft ons gered. Het was indrukwekkend om te zien dat de mannen in zo'n korte tijd de auto konden repareren. Dat was onze race vandaag."

Conclusies

De Duitser vindt dat er weinig conclusies verbonden kunnen worden aan zijn resultaat. De viervoudig wereldkampioen start vanaf plek achttien zondag. "Ik heb eigenlijk helemaal geen vrije training gehad door alle problemen dit weekend. Ik kijk dan ook helemaal niet naar het resultaat. Dat we er staan is al goed genoeg."

Lage verwachtingen

Voor de race zelf heeft de 34-jarige Vettel ook bijzonder weinig verwachtingen. "Ik heb weinig gereden en ik weet niet precies waar we zitten in de rangorde, maar het ziet er niet goed uit waar we staan. We doen er alles aan om het gevecht met de auto's om ons heen aan te gaan."

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met pole

Lees ook: Sergio Pérez: We hadden een verkeerde strategie

Lees ook: Max Verstappen teleurgesteld: Als team willen we meer

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden