Sebastian Vettel snelste tijdens bandentest op Yas Marina

170023_abu

Met een tijd van 1:37.551 op de hypersofts heeft Sebastian Vettel het seizoen 2017 toch nog als eerste afgesloten. De Duitser legde 118 rondjes af. Vettel was daarmee bijna een seconde sneller dan Mercedes-coureur Valtteri Bottas die 141 rondes reed en afgelopen weekeinde nog poleposition en de racewinst pakte tijdens de laatste Grand Prix. Max Verstappen was derde in een tijd die 1.185 seconde langzamer was dan Vettel na 132 rondes.

Vettel en zijn collega’s verzamelden uitgebreide data aangaande het nieuwe Pirelli-spectrum dat in het nieuwe seizoen uit maar liefst zeven compounds bestaat. Elk team had twintig setjes beschikbaar bij de tweedaagse test op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Twaalf sets werden door Pirelli uitgekozen en acht setjes door de teams zelf. Naast de nieuwe roze gekleurde hypersofts is er overigens uit voorzorg ook een oranje superhard band beschikbaar in 2018.

Robert Kubica kwam dinsdag ook in actie voor Williams en eindigde vandaag als zevende, na 28 rondes. Zijn concurrent voor een stoeltje bij Williams, de Rus Sergey Sirotkin, maakte vandaag zijn debuut bij de Britse renstal en eindigde als tiende na 86 rondjes. Charles Leclerc legde veruit de meeste rondjes af in de Sauber, 149 om precies te zijn. McLaren kwam ook vandaag met twee wagens in actie. Stoffel Vandoorne en Lando Norris waren samen goed voor 223 rondes op Yas Marina. Hekkensluiter bij de tweede testdag was het team van Toro Rosso. Brendon Hartley eindigde op de dertiende plek en Pierre Gasly als veertiende.

p-zero-2018-tyre-range-infographics_6-1-354x500
(c) Pirelli

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden