Sergey Sirotkin: 'Trots is een understatement'

16 jan 2018
1920x1080-Sergey-Sirotkin-Williams-2018

"Het is een understatement als ik zeg dat ik trots en blij ben om bij Williams te racen", zegt Sergey Sirotkin, die dinsdag werd aangekondigd als coureur bij de Britse renstal waar hij in 2018 het rijdersduo zal gaan vormen met Lance Stroll.

"Het heeft flink wat werk gekost om te zijn waar ik nu ben", zegt Sirotkin. "Ik ben blij en ben iedereen die betrokken is geweest dankbaar. Het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen heeft mij geholpen mijn droom te verwezenlijken. Het team kan op mij vertrouwen dat ik mijn best ga doen. Ik ben ervan overtuigd dat we het best mogelijke resultaat kunnen behalen."

Lang bedenktijd

Met de aankondiging van Sirotkin is de Formule 1-grid voor 2018 compleet. Williams nam lang bedenktijd om de tweede coureur naast Lance Stroll bekend te maken. Sirotkin en Robert Kubica, die als reservecoureur is vastgelegd, kwamen november vorig jaar voor Williams in Abu Dhabi in actie tijdens een bandentest van Pirelli. Kubica werd daar te licht bevonden en het team besloot voor Sirotkin te kiezen als opvolger van de gestopte Felipe Massa. Eerder waren ook Paul di Resta en Daniil Kvyat kandidaten voor het overgebleven Williams-zitje.

"We hebben de tijd genomen om alle opties te evalueren. Ik ben ervan overtuigd dat Lance en Sergey de beste resultaten voor het team kunnen behalen", zegt teambaas Claire Williams. "De filosofie van Williams is om jong talent te promoten en te ontwikkelen en Sergey past precies in dat plaatje. We zouden geen coureur kiezen van wie we niet dachten dat hij een goede verhouding zou kunnen ontwikkelen en hebben met Lance (Stroll, red.). Ze moeten tenslotte met elkaar samenwerken."

Imponeren

Technisch directeur Paddy Lowe is onder de indruk van Sirotkin. "Sergey heeft het team geïmponeerd met zijn pace en talent, zijn technische feedback en werkethos zowel in de fabriek als op de baan in Abu Dhabi. Hij is extreem toegewijd en zeer serieus in zijn ambitie om succesvol te zijn als Formule 1-coureur. Hij is zeer slim en heeft een ingenieursdiploma. Daarnaast is hij zeer kalm en dat is een goede eigenschap in de Formule 1."

Sirotkin, die zo’n 15 miljoen euro aan sponsorgeld meeneemt, heeft weinig ervaring in de Formule 1. Afgelopen seizoen was hij reservecoureur bij Renault. In zowel 2015 als 2016 eindigde hij als derde in de GP2. Eerder was hij testcoureur van Sauber.

16 jan 2018

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen