Sergey Sirotkin vindt Williams modderfiguur slaan

1920x1080-Sergey-Sirotkin-Williams-GP-Bahrein-2018

Williams-coureur Sergey Sirotkin wond er geen doekjes om het slechte resultaat van de Britse renstal tijdens de Grand Prix van Bahrein te omschrijven: "We zagen eruit als idioten."

De Rus en teamgenoot Lance Stroll kwamen er afgelopen weekend op het circuit van Sakhir niet aan te pas. Het duo begon de race vanaf een 18de en twintigste startplek en kwam als 16de en 17de over de finish. Hoewel Sirotkin en Stroll na de race elk nog twee plaatsen opschoven door de tijdstraffen van Sergio Perez en Brandon Hartley was het duidelijk dat de Williams-bolide snelheid te kort kwam.

Idioten

"Een slecht gevoel na een zwaar weekend", omschreef Sirotkin zijn gemoedstoestand in gesprek met Autosport. "Ik weet dat we er van de buitenkant uitzagen als idioten. Dat lijkt mij vrij duidelijk."

"Het klinkt gek, maar ik heb toch wat positiefs kunnen ontdekken", gaat Sirotkin verder. "Deels voor mijzelf, wat ik heb geleerd als coureur en deels wat we hebben geleerd als team. Ja, het resultaat was zeker slecht, misschien nog slechter dan tijdens de kwalificatie. Maar het goede is dat we steeds meer dingen gaan begrijpen."

Grote verrassing

Sirotkin is overvallen door het slechte presteren van Williams. "Als je alleen naar de auto kijkt, zijn we het er allemaal mee eens dat het een gedetailleerde en goed ontworpen auto is. Omdat wij de auto hebben gebouwd, weten we wat de auto kan. Daarom is het voor ons een grote verrassing dat we er niet uithalen wat wij er uit willen halen en waarom dat niet gebeurt."

Een oorzaak is volgens technisch directeur Paddy Lowe niet zomaar gevonden. "We moeten nog veel dingen begrijpen. We hebben nu meer data. Sinds Melbourne is er iets misgegaan. Daar waren we niet in goede vorm, maar niet zoals in Bahrein. Als we het antwoord zouden weten, zouden we niet in deze situatie zitten. We zijn gewoon niet snel. Als team moeten we kalm blijven, hard werken en zien wat we kunnen doen voor China."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen