Sergio Pérez: "Banden voelden ineens anders"

SI202112040283_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez kwalificeerde zich als vijfde voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Mexicaan leek de snelheid te hebben gevonden in de kwalificatie, maar de banden voelden niet zo goed in Q3. Vanaf de vijfde plek ziet Pérez zeker nog kansen om goede punten te pakken.

Op de vrijdag leek het een lastig weekend te worden voor Sergio Pérez. De snelheid zat er nog niet echt in op de eerste dag in Jeddah. De zaterdag begon al een stuk beter voor de Mexicaan. In de derde vrije training eindige hij als derde. Ook in de kwalificatie leek het erop dat de Red Bull-coureur de snelheid gevonden had. Toch wist hij uiteindelijk niet op de eerste twee startrijen te komen. Pérez moet genoegen nemen met P5.

Sergio Perez / Red Bull Racing / Grand Prix van Saudi-Arabië / Jeddah / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron / Getty Images)

Problemen met de banden

Sergio Pérez heeft aan Ziggo Sport laten weten dat de banden in het laatste deel van de kwalificatie heel anders aanvoelden. “We hadden denk ik een extra rondje nodig om de banden te koelen.” De Red Bull-coureur ziet zeker nog kansen voor de race. “Het is zo’n lange race, er kan van alles gebeuren. Ik kijk ernaar uit.”

Lees ook: Hamilton op pole in Saoedi-Arabië, Verstappen raakt muur

Lees ook: Armstrong wint eerste Formule 2-sprintrace Saoedi-Arabië

Lees ook: Verstappen snelste in derde vrije training GP van Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen