Sergio Pérez: "Blij dat ik bij kon dragen aan titel van Max"

SI202112090297_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez reed een hele sterke race in Abu Dhabi. Eindelijk maakte hij zijn rol als teamgenoot van Max Verstappen helemaal waar. De Mexicaan wist Lewis Hamilton lange tijd op te houden waardoor de Nederlander aan kon sluiten. Dit droeg er uiteindelijk aan bij dat Verstappen de wereldtitel pakte. 

Het eerste deel van de race wist de Red Bull-coureur goed bij te blijven maar toen Verstappen en Hamilton hun eerste pitstop hadden gemaakt en Pérez aan de leiding ging, begon het spel pas echt. De Mexicaan moest namelijk op zijn oude softs de Brit zo lang mogelijk op zien te houden. Zo kon Verstappen namelijk aansluiten. "Het was belangrijk en cruciaal om op die positie te komen", stelde Pérez na afloop voor de camera bij Ziggo Sport. "Ik bevond mezelf in een positie waarin ik echt een verschil voor Max kon maken, want Lewis had de race op dat moment onder controle."

De Red Bull-coureur liet het zich geen twee keer zeggen en ving Hamilton op. Bochten lang wist hij aanvallen van de Brit af te weren en zijn positie vast te houden. Ondertussen kwam Verstappen steeds dichterbij. Toen de Nederlander op een seconde van het tweetal zat, liet Pérez hem een DRS pakken op zijn bolide en vervolgens dook de Mexicaan de pits in voor nieuwe banden. Hiermee was hij de ultieme teamgenoot. "Ik reed op hele oude banden en ik was aan het sterven op de baan, maar het lukte me om heb op te houden zodat hij wat seconden verloor en dat was heel belangrijk."

'Max is verdiend kampioen'

Na het helpen van zijn teamgenoot reed Pérez een relatief eenzame race op de derde stek. Zijn race kwam helaas voortijdig ten einde. De Red Bull-coureur moest zijn bolide wegens nog onbekende problemen in de pitbox parkeren vlak voor het einde van de race. Toch is Pérez heel blij voor Max en het team. "Ik ben heel blij voor Max, hij is verdiend kampioen. Ik heb het gevoel dat ik toch een beetje bij heb kunnen dragen aan de titel van Max, dus daar ben ik blij mee."

Lees ook: F1-kampioen Max Verstappen: “Wil rest van mijn leven bij Red Bull blijven!”

Lees ook: P3 voor Carlos Sainz tijdens bloedstollende GP van Abu Dhabi

Lees ook: Lewis Hamilton na nederlaag: “Nooit opgegeven”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden