Sergio Pérez blij met uitvoering slipstream voor Verstappen

SI202112100288_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez had een belangrijke rol tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi en hielp teamgenoot Max Verstappen aan pole position. Zelf had de Mexicaan ook geen slechte kwalificatie. Hij start naast Lando Norris op de tweede startrij als vierde. Pérez is blij dat de slipstream met Verstappen tijdens de eerste run van Q3 hielp.

"Het is lastig om de juiste timing te vinden voor een tow, dus ik ben enorm blij dat het gelukt is", zegt Pérez na afloop van de kwalificatie tegen Ziggo Sport. Hij denkt dat het ze niet gelukt was als ze het op een andere manier of op een ander moment hadden uitgevoerd. "Ik ben ontzettend blij voor Max en het team", zegt de Mexicaan.

Sergio Pérez / Max Verstappen / Christian Horner / Red Bull Racing / Abu Dhabi / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Support voor Max

Hoewel de Red Bull-bolides op de softs beginnen in plaats van de mediums zoals Mercedes denkt Pérez niet dat ze minder kans maken op een goede race. Hij zegt dat het sowieso een strategie wordt die gespeeld moet worden over de hele race en dat het niet alleen afhangt van de start. "Ik denk dat er een goede race aankomt".

Pérez heeft zelf ook geen slechte kwalificatie gehad en heeft een goede uitgangspositie tegenover Mercedes om zijn teamgenoot eventueel te helpen in de race. Daar is hij zich ook goed van bewust. "Als ik na de start Lando Norris vroeg ingehaald heb, kan ik meedoen met de twee leiders. Hopelijk kan ik Max (Verstappen red.) dan helpen vooraan."

Lees ook: Max Verstappen over pole: “Geweldig gevoel”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max verdient de pole”

Lees ook: Top & Flop: GP van Abu Dhabi VT3 en kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen