Sergio Pérez: "Doet pijn, maar er is hoop voor Abu Dhabi"

SI202112050106_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez heeft de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet kunnen finishen. De Mexicaan crashte uit de race in de vijftiende ronde na een touché met Charles Leclerc. Hiervoor zijn geen straffen uitgedeeld, maar eindigen zonder punten is voor Pérez de grootste straf: "Dit doet enorm pijn".

"Ik had niet genoeg ruimte en Pierre Gasly zat er ook nog, dus we raakten elkaar heel ongelukkig", zegt Pérez na afloop van de race tegenover Ziggo Sport. Hij vertelt dat het een moeizame race is geweest, die helaas uitliep op een ongeluk. De Mexicaan was zichtbaar teleurgesteld nadat hij uit de auto stapte, maar zegt wel dat dit soort dingen ook kunnen gebeuren.

Sergio Pérez / Red Bull Racing / Jeddah / Saoedi-Arabië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Hoop op Abu Dhabi

Pérez is zich er ook van bewust dat de race in Jeddah enorm belangrijk was voor het team. Daarmee verwijst hij naar zowel het constructeurskampioenschap als het coureurskampioenschap met het oog op teamgenoot Max Verstappen en Lewis Hamilton. Toch houdt hij hoop voor de laatste race van het seizoen: "We kijken vooruit naar Abu Dhabi en hopelijk kunnen we daar een sterke race rijden."

Lees ook: Max Verstappen: “Ze verdienen niet één woord uit mijn mond”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Saoedi-Arabië, de race

Lees ook: Verstappen en Hamilton naar stewards vanwege incident

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen