Sergio Pérez: "Het was hard werken"

SI202107030358_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez pakte in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk de derde startplaats. De Mexicaan wist zich ten opzichte van de eerste race op het circuit van Spielberg te verbeteren. Pérez moest die race afgelopen zondag vanaf de vijfde positie startten. Na de kwalificatie gaf de Red Bull-coureur zaterdag aan dat het hard werken was om de derde positie te behalen. 

Het team van Red Bull Racing wist tijdens het tweede grand prix weekend op de Red Bull Ring beide auto's in de top 3 te rijden. Max Verstappen claimde voor de derde week op rij de pole position met 1:03.720. Teamgenoot Pérez was 0.270 seconden langzamer dan de Nederlander.

"Het is een moeilijk weekend waarin we veel problemen met de balans hadden, hierdoor was het niet makkelijk en hard werken. Harder dan het misschien leek", liet Pérez na afloop van de kwalificatie weten.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

"Uiteindelijk hadden we een goede ronde en een goede startpositie voor zondag. Ik denk dat we een betere auto voor de race hebben dan voor de kwalificatie", sloot de Mexicaan af.

Lees ook: Verstappen pakt pole position voor Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: BREAKING: Hamilton verlengt contract met twee jaar

Lees ook: Tanabe verwerpt verhalen over extra vermogen Honda-motoren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen