Sergio Pérez: “Ik kan dit niveau ook op andere circuits halen"

door Hidde Wissels
SI202106060356_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez gelooft na zijn winst in Bakoe dat hij het niveau wat hij haalde ook op andere circuits kan laten zien. Dat laat de Mexicaan weten aan Autosport.com

De 31-jarige Pérez scoorde in Bakoe zijn tweede overwinning in de Formule 1, nadat zijn teamgenoot Max Verstappen een klapband kreeg toen Red Bull Racing met beide auto’s aan kop reed. Pérez vertelt dat hij vooruitgang heeft geboekt en dat hij het resultaat in Azerbeidzjan kan herhalen op ‘normale’ circuits.

Ontwikkeling

"Het voelt zeker dat ik goede vooruitgang heb geboekt, niet alleen dit weekend maar ook in Monaco", zegt Pérez. "Elk weekend voel ik mij beter en na elk weekend doen we een zeer diepgaande analyse. We doen veel werk in de fabriek om erachter te komen wat we als team beter kunnen doen. Maar ik denk zeker dat we er komen. We zijn aan het verbeteren en ik zie geen reden als we naar een ander circuit gaan, we niet in staat zouden zijn om een ​​soortgelijke prestatie te leveren. Mijn vertrouwen groeit. Het is pas race nummer zes van het seizoen er er zijn nog genoeg races. Maar het is belangrijk om dit momentum vast te houden en te blijven verbeteren, race na race."

Voorafgaand aan dit seizoen had Pérez er meer van verwacht. De RB16B is een moeilijkere auto om je in aan te passen dan hij had gedacht. Het resultaat in Bakoe geeft hem en het team een enorme boost voor de rest van het seizoen.

Boost van vertrouwen

"We hadden niet de start van het seizoen waar we op hoopten", geeft Perez toe. "Ik vond mijn aanpassing moeilijker dan verwacht, maar we hebben vanaf de eerste dag extreem hard gewerkt met de ingenieurs in de fabriek. Eindelijk hebben we een heel goed resultaat behaald voor het team. Ik heb af en toe kunnen laten zien hoe snel ik was. Maar ik denk dat in Bakoe alles er geweldig uitzag tot Q3. Toen hebben we een fout gemaakt Maar we keken vooruit en we hadden een geweldige race. Ik ben enorm blij met het resultaat. Dit geeft zeker een grote boost van vertrouwen aan mezelf en ook aan mijn team, aan mijn kant van de garage. Een Formule 1-seizoen is net een achtbaan en daarom is het ook belangrijk om van deze momenten te genieten."

Lees meer: Red Bull past ontwikkelingsprogramma aan

Lees meer: Horner: “Waren bezorgd of Pérez finish wel zou halen"

Lees meer: Red Bull beslist pas tijdens zomerstop over toekomst Pérez

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden