Sergio Pérez: "Ik moet mij nog steeds aanpassen"

door Hidde Wissels
Sergio-Perez-red-bull-spanje-2021

Sergio Pérez voelt zich nog niet voor 100 procent lekker in de RB16B. Hij moet zich nog aanpassen aan de auto. Dat vertelt hij op de officiële website van de Formule 1.

De Mexicaan kende het afgelopen weekend een moeizame race op het circuit de Catalunya in Barcelona. Pérez moest na een slechte kwalificatie vanaf de achtste plek starten en kwam tijdens de race niet verder dan de vijfde stek. Hij kon geen rol van betekenis spelen in het strategisch steekspel dat aan kop van het veld aan de gang was.

”Ik kon mijn eigen race niet rijden omdat ik achter Ricciardo vast kwam te zitten"

"Ja, het was een drukke race vanaf de eerste ronde”, begint Pérez. "Heel moeilijk om voorbij Ricciardo te komen want hij was extreem snel op het rechte stuk en ik kan natuurlijk niet dwars door hem heengaan. Ik kon mijn eigen race niet rijden omdat ik achter hem vast kwam te zitten. We verloren te veel tijd op Bottas en Leclerc en dat betekende dat we genoegen moesten nemen met de vijfde plaats."

SI202103280303_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
(c) Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images

De 31-jarige merkt dat hij met iedere ronde die hij rijdt zich comfortabeler voelt in de auto van Red Bull Racing. Hij hoopt dat hij binnenkort kan zeggen dat hij zich voor 100 procent zeker voelt in zijn bolide. Hij kijkt daarom ook uit naar Monaco waar Red Bull historisch gezien altijd sterk voor de dag komt.

”Wat ik in Barcelona heb geleerd zal anders zijn dan wat ik nodig heb in Monaco"

"Ik krijg nu meer vertrouwen in de auto en elke keer als ik aan het eind van een weekend kom denk ik: 'Ik wou dat het weekend nu begon'", vertelt Pérez. "Elk circuit is anders, dus wat ik in Barcelona heb geleerd zal anders zijn dan wat ik nodig heb in Monaco, maar het belangrijkste is dat ik mij nog steeds aan het aanpassen ben en hopelijk kunnen we binnenkort 100 procent zijn. Ik heb zin in Monaco, vooral met deze auto, aangezien hij historisch gezien competitief is en ik denk dat we een kans hebben om te winnen", besluit Pérez.

Lees meer:

F1 aan Tafel niet onder de indruk van Sergio Pérez

Hamilton hoopt voor zomer nieuw contract te tekenen

Olav Mol: "Gevecht Verstappen en Hamilton toplevel Formule 1"

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen