Sergio Pérez: "Lange eerste stint maakte verschil op het einde"

SI202106200420_hires_jpeg_24bit_rgb

Na een enorm spannende race gaat de Mexicaan Sergio Pérez er met de derde plek vandoor in Frankrijk. De Red Bull-coureur had een moeizaam begin, maar naar mate de race vorderde ging hij steeds sterker presteren. "Het was belangrijk om bij de leiders in de buurt te blijven", vertelde Pérez bij de podiuminterviews.

"De eerste vijf tot tien ronden was de auto echt onbestuurbaar ook door de wind. Het was moeilijk om bij te blijven", vertelt Pérez over zijn eerste stint. Na een moeizaam begin, ging het echter steeds beter met de Red Bull-coureur. "De baan werd steeds beter en de wind werd kalmer. Ik kwam steeds beter in mijn ritme. We konden een lange eerste stint doen, dat heeft op het einde erg geholpen."

Sergio Pérez / Red Bull / Frankrijk / Paul Ricard / 2021 / Max Verstappen
Foto: Red Bull Content Pool (Rudy Carezzevoli/Getty Images)

'Hele goede strategie'

Geholpen heeft het zeker. Aan het einde van de race waren de banden en de pace van Pérez namelijk zo goed dat hij richting de achterkant van Valtteri Bottas kon rijden. Met nog een paar rondjes te gaan kreeg de Mexicaan DRS. Met een heerlijke inhaalactie haalde hij Bottas in voor de eerste plek. "We hadden een erg goede race met een hele goede strategie. Ik ben blij dat we hem gewonnen hebben en dat we veel punten hebben gepakt."

Hoewel hij de race goed eindigde weet Pérez dat er misschien meer in had gezeten als zijn begin beter was geweest. De Red Bull-coureur gaat naar eigen zeggen dan ook hard blijven werken. "Ik moet hard blijven werken om beter te worden en snel betere resultaten te behalen met de goede auto die we hebben. Met nog twee à drie extra rondjes had ik Lewis kunnen pakken. Hij verloor veel op het einde. Ik moet hard blijven werken om beter te worden."

Lees ook: Max Verstappen wint na tactisch meesterplan Red Bull

Lees ook: Lucas di Grassi wint E-Prix van Puebla na diskwalificatie Wehrlein

Lees ook: Vaderdagspecial: F1-vaders en hun bekende zonen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen